14 Sep 2006

M8, Niépce, világvége

"Small, portable digital cameras that exceed the performance of an off-the-shelf Nikon using 35mm slide film are further away from current reality than the proposed NASA manned Mars mission, although I expect both to happen sometime during my lifetime."
Galen Rowell (1940-2002)

Mindenki baszogat, hogy frissítsek, ami azért nehéz, mert nemigen fényképezek. Inkább képedjetek el ti is. Ezt pár éve az apokalipszis biztos jeleként dekódoltam volna (egyszer még egy szemináriumi dolgozatomban is teret engedtem a fotográfia alkonyáról alkotott elképzeléseimnek), most meg hú meg ha. Persze ettől még lehet, hogy nem fotózok többet. Egyébként semmi sincs, sok hete ülök a számítógép előtt, és a monitor felett bámulok kifelé az ablakon. És ha már a fotográfia hajnalán az első fénykép egy dolgozószoba ablakából készült, akkor:

Ja, egyébként holnap (péntek) este benne leszek a Kultúrházban, és fél percben kifejtem a véleményemet a képmanipuláció és az antropológiai fotó kapcsolatáról. (Előtte meg arról kérdeznek, hogy milyen volt vadembereket fényképezni.)

No comments: